10 stvari i načina da provoditi ljetnji raspust + DIY

Ćao svima moje ime je Belma i dobrodošli u moj blog, sada ću da vam pokažem 10 stvari i nekih načina kako možete provesti ljetnji raspust i plus DIY ideje, šta možete napraviti, kako to sve vam ima, tako da uživajte u mom blogu. Ok, hajde da počnemo!

1. stvar jeste ukoliko želite da imate neki dobar doručak ljeti, možete kao uvijek uzeti sendvič, možete pripremiti i možda nešto zdravije, možete sjeckati jabuku, zatim možda za piće pripremiti smoothie ili bilo šta dobro osvježavajuće, to je jako dobra ideja. Imate također i na YouTube-u neke DIY ideje od stranih youtubera za slastice, hranu i tako dalje. Tako da predobra ideja.

2. stvar ili ideja jeste ukoliko želite da se lijepo slikate i da imate najsavršenije i lijepe slike na svim društvenim mrežama, kao na Instagramu, Tumblr-u, Facebook-u, svugdje, možete stati na neki zid koji je predobar za slikanje, slikati se možete sa nekim plišanim medom, ili možete napraviti neki selfie dobar koji je stvarno fantastičan, i možete staviti neke efekte tako da i stavite to na društvene mreže i ne brinite bit će uvijek savršena i lijepa slika za društvene mreže tako da preporuka i dobra ideja.

3.stvar jeste ukoliko želite da imate dobar spa night da se odmorite od svih obaveza, pošto je sada ljetnji raspust i možete se odmoriti i nema škole ni učenja, tako da , možete prvo da se okupate, možete staviti bath bombu za kupanje, ili možete da se kupate normalno, da vas to opusti, jer imamo mnogo vremena za odmor, tako da preporuka dobra. Zatim možete da uradite tretman ili njegu lica, to je stvarno odlična i super ideja, a kada skinete tu šminku, možete staviti masku tako da jer trebate uvijek da se brinete o svojoj koži, tako da odlična ideja, kada se maska stvrdne i postaje tvrda, trebate da je isperete i možete staviti neku kremu da jednostavno hidrirate lice, a i možete i hidratiti svoje tijelo sa losionom ili mlijekom za tijelo koje bukvalno volim, a i ruke možete hidrirati sa nekom kremom za ruke koja miriše prelijepo, tako da odlična ideja.

4.ideja jeste ukoliko želite da se isto odmorite i opustite uz neku seriju, evo nekih serija koje vam preporučujem pogledati, prva jeste Riverdale, ona je isto predobra, priča se o  tom mjestu koje se zove Riverdale tako predobra serija, druga jeste Pretty Little Liars, ona je isto predobra, priča se o 4 djevojkama koje se zovu Aria, Spencer, Emily i Hanna koje su imale prijateljicu Alison, a ona je zapravo nestala, i priča se o jednom neznam možda kriminalcu neznam kako, on se zove  A i taj piše neke poruke tim djevojkama tako da predobra serija, ima ta serija i neke misterije i stvarno je za tinejdžerke predobra tako da pogledajte je, treća je Gossip Girl, i ona je isto preodlična i predobra i priča se o djevojci koja se zove Serena, a zapravo joj je nadimak mislim Gossip Girl i stvarno je odlična i predobra serija tako da možete je pogledati, četvrta jeste The Carrie Diaries koja je stvarno odlična i priča se o djevojci Carrie i stvarno je serija za djevojčice i tinejdžerke tako da preporuka odlična, i posljednja serija jeste Mako Mermaids - The H2O Adventure, priča se o sirenama koje su iz jata Mako, tako da predobra je serija isto, a također imate i neke strašne serije i ostale serije kao što su The Vampire Diaries ili Vampiriski dnevnici, The Originals, Scream, Desperate Housewives i tako ostale, pošto ja te serije gledam na Netflix-u, možete skinuti Popcorn Time, pošto ta aplikacija je slična HBO GO i Netflix-u. Tako da odlična preporuka i ideja.

5.ideja jeste ukoliko vam je dosadno, možete izaći sa svojim drugarima ili drugaricama na kafić ili u grad da nešto pijete kao naprimjer Cedevitu i tako dalje, jer Cedevita uvijek osvježava ljeto tako da odlična preporuka.

6. ideja jeste, ukoliko želite da ukrasite svoju sobu, trebate da imate neke jastuke sa flamingom, ili nekim dobrim napisom, bilo koje jastuke koje su stvarno prelijepi i imaju svašta što sve vole djevojčice tako da preporuka dobra, ili ukoliko želite još prekrasnu svoju sobu sa divnim ukrasima, možete imati neke lampice, mirišljave svijeće, kao neke vaze sa prekrasnim cvijećem, i ostalim divnim ukrasima. Tako da odlična ideja.

7. ideja jeste ukoliko vam je dosadno, možete igrati neke društvene igre, pošto kada smo bili mali uvijek smo igrali te društvene igre, a sada kada je počeo internet i sve te stvari, djeca budu nažalost na svim mobitelima, kompjuterima i tako dalje, pa zaborave te društvene igre i sve, tako da odlična,mislim dobra ideja.

8. ideja jeste ukoliko želite nešto da imate za mobitel, može naručiti My Case maske, imate također sajt https:// ba.mycase-online.com i tu poručite masku za telefon, pošto My Case ima predobre maske, i stiže vam za 2 dana, tako da odlična ideja, imate sve ljetnje, i svakog godišnjeg doba imaju svoje maske, ali možete i na tom sajtu i kreirati ili dizajnirati svoju masku, možete staviti svoju sliku, neki napis i tako dalje, možete poručiti za 20.00 KM neke 1-2-3 maske i onda brzo stigne na vašu kućnu adresu, imate i na tom sajtu i Insta Shop i možete kupiti te maske na Instagramu, imate također njihov Instagram, pa pogledajte tu koje sve My Case maske imaju. Tako ta odlična preporuka, Ili ukoliko želite nešto napraviti lijepo za sebe, možete napraviti to na jednoj odličnoj aplikaciji, zove se Pic Monkey to je aplikacija za uređivanje slika ili tako nešto, možete staviti neke efekte, možete ih smanjiti, povećati, i možete staviti neki napis, stikere i tako dalje. I možete staviti svoju sliku, tako da predobra ideja i preporuka.

9. ideja jeste ukoliko želite da se opustite i odmorite uz neki film, naravno možete staviti neke jastuke, pokriti se ćebetom ili dekom, samo kada je nekada u ljeti nevrijeme jako hladno, ugasiti sva svjetla, pripremiti kokice, upaliti mirišljave svijeće i pustiti neki film dobar, i uživati s njime tako da, odlična ideja.

10. ideja jeste DIY, naravno za sobu jeste sat od domina, za tu prvu DIY ideju, mislim desetu ideju, ali sa kategorijom DIY-a, potrebno vam je jedan običan sat, domine i ljepilo. Prvo što trebate da uradite jeste da izvadite to staklo sa sata, zatim na domine staviti ljepilo, i staviti na taj točan broj, naprimjer, kada izračunate 6 tačkica + 1 tačka  onda je jednako 7 tačkica i tako sve od 1 do 12 izračunate to i stavite gdje vam je potrebno. Tako da odlična ideja, i stvarno je to prelijepo za sobu i odlična ideja.

11. DIY ideja jeste memo tabla, za drugu ideju vam treba memo tabla bilo koja, iglice, polaroid slike, i neki stikeri razni, Prvo trebate da napravite te polaroid slike iz Instagrama, Facebooka  bilo kojih iz društvenih mreža, tako da prvo sam screenshot- ovala slike te, a zatim sam te slike prebacila na aplikaciju Pic Monkey, to sa vam rekla malo prije da je aplikacija za uređivanje slika, i stavila sam onaj polaroid efekat taj da bude što ljepši kao da je to prava slika iz prošlosti koja me poveže na lijepa sjećanja, i tako dalje i trebate poslati svom fotografu na email, i tako vam on uređuje slike i dođete po njih, zatim kada ste išli kod fotografa po slike, trebate kupiti memo tablu, možete je pronaći u bilo kojim knjižarama, zatim trebate rasporediti te slike gdje će koja da bude, i zatim im staviti iglice koje isto mislim dođu sa memo tablom ili razne koje imate kod kuće i nakon toga možete staviti neke stikere slatke koje se povežu za djevojčicu kao što su neki napisi #Beauty,
#Smile i tako ti drugi napisi, fotoaparat, sladoled, flamingo, emoji oni stikeri pravi i tako ostali ti, možete ih u BiH pronaći na nekim knjižarama isto, svugdje ih možete pronaći, a i možete zalijepiti neke pozivnice iz bioskopa, pozorišta i tako dalje, jako je sasvim slatko, prelijepo i stvarno lijepo stoji na stolu kao pravi ukras.

12. DIY ideja jeste moja omiljena i to su kamenčići u logorskoj vatri i to je stvarno prelijep ukras, tako da pogledajte korak i vidite kako se pravi. Prvo vam trebaju tempere ili aknelne boje bijela i crna, 4 mala kamenčića,ljepljiva traka,  veliki kamen i jedna svijeća mala. Prvo trebate na ta 4 kamenčića da im nacrtate oči, prvo nacrtajte sa bijelom bojom oči kao očne jabučice, zatim na veliki kamen staviti ljepljivu traku ili selotep, i na male kamenčiće trebate staviti, a zatim kada se osuši ta bijela, onda im nacrtajte boju očiju kao crne i to postaje jako lijepo, zatim ih staviti u veliki kamen i staviti u sredini kamena malu svijeću i zapaliti je i izgleda kao da 4 kamenčica sjede i uživaju na pogledu logorske vatre tako da prelijepo je i savršeno za ovaj ukras.

13.DIY ideja jeste stvarno prelijepa i divna a to su čaše pokrivene slatkim čarapama, za ovu ideju vam je potrebno 2 čarape, jedna crna ,druga bijela, makaze, 2 čaše, neki ukrasi kao školjke i mali sitni kamenčići, vještački cvijetići i mala svijeća. Prvo na dvije čaše im stavite te čarape, a zatim to dole gdje je duže narezati ih čarapama sa makazama, i onda zatim stavljati na prvu čašu školjke i male sitne kamenčiće, zatim gore stavljati malu svijeću, a na drugoj čaši staviti vještačke cvjetiće, i to bilo to što se tiče te ideje.

To bilo sve što se tih ideja i načina za ljetnji raspust, ja se nadam da vam se dopada, ukoliko jeste, pozdrav od Belme. Ćao i vidimo se u sljedećem blogu!

Comments

Popular posts from this blog