Kako imati najljepše ljeto ikada? Savjeti, ideje + recept slastice

1.ideja jeste ukoliko želite nečim da se zasladite, možete jesti neko zdravo voće, jer voće ima puno vitamina, minerala i tako dalje. Ali ukoliko želite nešto dobro, e sada ću da vam pokažem neke svoje DIY slastice recepte, prva DIY slastica jeste cupcake-ovi, moja omiljena slastica ili kolač. Za prvu DIY slasticu su vam potrebni sastojci:
-2 čaše ili šolje brašna,
- 1 kašika praška za pecivo,
- 1 kašičica soli,
- 2 kašike šećera
- šolja mlijeka
- jedno jaje,
- maslac
Korak:
Prvo trebate da istopite maslac, i to trebate da istopite jednu četvrtinu maslaca, i trebate da stavite u tanjirić ili u tanjir svejedno, i to trebate na malu temperaturu da istopite maslac na rerni. Zatim vam treba jedno jaje, trebate ga umutiti kašikom ili viljuškom i kada to mutite, morate obavezno paziti na maslaca jer da on ne bio izgorio, nedaj Bože, ok. I nakon toga sve te sastojke stavite u jednu veliku činiju, stavite prvo brašno, so, šećer, jaje, mlijeko i maslac. Zatim trebate da imate bilo koje one posudice za cupcake-ove, zatim trebate da stavite tu svoju smjesu na te posudice i to stavite na rernu i sačekajte 20 minuta na 370 stepeni da se ispeče i nakon toga možete ga izvaditi iz rerne te svoje cupcake-ove. I nakon toga možete ih dekorisati, možete staviti spremljeni ili kupljeni šlag na vrhu cupcake-ova i to bude kao dekoracija, i možete bilo koje one mrvice za kolače kao naprimjer, šarene, čokoladne ili ružičasto-bijele i to izgleda zaista lijepo i stvarno je odlična DIY slastica, tako da isprobajte je.

Druga slastica jeste jako laka i jednostavna, a to je čokoladna salata, mislim da ovu neobičnu, ali stvarno ukusnu slasticu niko nije pravio, tako da eto. Prvo vam trebaju sljedeći sastojci a to su:
- dvije Milka čokolade sa dva različita ukusa,
- medeno srce
- plazma mljevena
- i neki kolačići čokoladni

Korak:
Prvo trebate da dvije Milka čokolade podjelite na kockice da vam bude kao dekoracija za neobičnu i sočnu čokoladnu salatu. Ja sam uzela dva ukusa, a to od lješnjaka i Oreo keksa te Milka čokolade. Zatim stavljate te kao one brownies one kolačiće sa lješnjakom i čokoladom, i zatim sam prelivala  i stavila sa plazmom mljevenom, i stavila na sredini jedno medeno srce, stvarno je jednostavna slastica, tako da isprobajte je  i to bi bilo to što se tiče tih DIY slastica.

2.ideja jeste ukoliko želite da odmorite svoj mozak i da lijepo imate odmor na prirodi, preporučujem ukoliko živite na nekom selu vi, to je stvarno odlična ideja za one koje žive u selu da obiđu neki svoj park ukoliko ga imaju u svojem selu, ali ukoliko živite u gradu kao ja, na nekom bučnijem mjestu, možete obići neki mirni park u kojem ima svježeg vazduha i mira i to je stvarno odlična ideja i možete u parku da čitate neku knjigu da jednostavno odmorite svoj mozak od tolikih obaveza i tako dalje, zaista je odlična ideja i preporuka.

3.ideja jeste ukoliko ste kući i dosadno vam je, možete pripremiti činiju sa kokicama, ja sam ovu činiju kupila u Zagrebu, možete je pronaći u bilo kojim prodavnicama,  neke mirišljave svijeće da ih upalite da vam lijepo mirišu u sobi, slobodno ugasite svjetla i gledajte neki film dobar, imate također moju omiljenu listu crtanih filmova, dobrih filmova i serija kojih preporučujem da ih pogledate.

Omiljena lista dobrih filmova:
- Matilda ( 1996)
- Bratz Passion 4 Fashion- Diamondz ( 2006)
- Sponge Bob Square Pants - The Movie ( 2004)
- Monte Carlo ( 2011 ili 2012 ne znam)

Omiljena lista crtanih filmova:
- A je to ( Pat i Mat) (1976-danas)
- Tom and Jerry  ( 1940-danas)
-  H2O- Mermaid Adventures ( 2015)
-  Bratz  ( 2005-2008)

Omiljena lista serija:
- Dva smo svijeta različita ( 2011)
- Gossip Girl ili Tračerica ( 2007-2012)
- Mako Mermaids - The H2O Adventure ( 2013-2016)
- Desperate Housewives ili Kućanice ( 2004-2012)
- The Carrie Diaries ili Dnevnici Carrie ( 2013-2014)
- Riverdale  ( 2017-danas)

4.ideja jeste ukoliko želite da imate lijepe slike u svojim društvenim mrežama, možete ići opet u park ili u prirodu i tamo možete slikati razne slike ljeti, pošto kada je ljeto, uvijek imate lijepe slike i zadovoljni ste, možete uređivati slike da stavite neke efekte i to zaista izgleda lijepo, kao prave slike koje podsjećaju prava sjećanja.

5.ideja jeste ukoliko želite da editujete negdje klip ili fotografije u Photoshop-u , možete ga editovati također na prirodi ili u parku mirnom, jer editovanje u parku je stvarno prelijepo, odlično i divno i tamo provodite mnogo vremena, jer kada ste u parku, uvijek tu imate svježeg vazduha, vremena i mira, tako da odlična ideja.

6.ideja jeste ukoliko vam je dosadno ponovo u kući, možete igrati igrice, preporučujem jednu dobru i odličnu aplikaciju da je skinete, zove se Gamee, to je aplikacija puna igrica odličnih i zabavnih, tako da možete napraviti prvo svoj profil i tamo imate na toj aplikaciji tablu za rezultatima, neke bitke, pratioce i tako dalje , i možete se takmičiti se jednim protiv drugih i tako zaista izgleda prezanimljivo, ali i odlično. Ukoliko ste u društvu svom možete da se igrate u toj aplikaciji, kada imate svoje prijatelje, i oni se isto mogu takmičiti sa vama, pošto to zaista izgleda zanimljivo i odlično. Tako da imate i moju listu omiljenih igrica iz Gamee aplikacije, pa tu možete igrati razne igrice koje vam preporučujem, tako da odlična preporuka!

Omiljena lista igrica dobrih:
- Gravity Ninja
- Karate Kido
- Blocktris
- Summer Love
- Squares
- School is Cool
- Qubo
- Hausschwein Run

7.ideja jeste ukoliko želite da se isto odmorite, preporučujem da možete staviti masku, bilo koju, kremastu ili krpnu i to zaista izgleda prelijepo, i maska pomaže vašoj koži da se osvježi, odmori i da joj se sklone sve prljavštine, kao što su bubuljice, akne, bore i tako dalje. Tako da odlična je zaista ideja i preporuka!

8.ideja jeste ukoliko želite da slušate muziku neku dobru, možete napraviti svoju playlistu, možete da vam se zove Ljeto 2018 ili Vacation, svejedno. I tu stavite sve svoje omiljene pjesme, tako da odlična ideja zapravo, pošto YouTube i on ima također svoju playlistu. Tako da odlična preporuka! Također možete upaliti mirišljave svijeće, ali ukoliko niste opsjednuti pravim svijećama, možete imati fake svijeće, možete njih pronaći kod kineza, svugdje ih možete pronaći i to bilo to što se tiče  tih ideja, ja se nadam da vam se dopada blog, i mi se vidimo uskoro u nekom drugom sljedećem blogu! Ćao!






Comments

Popular posts from this blog