Sailor Moon - Moje omiljene junakinje iz crtića - Osobine
Ami Mizuno je moja omiljena junakinja i to prva moja omiljena junakinja iz crtića Sailor Moon.
Ami je mislim jako slatka, ima plavu priličnu kratku kosu i divna, predivna, pametna, obrazovna, i naučna djevojka. Ona mislim ima između 13-16 godina. Nije bitno koliko ima godina, ali svejedno. Ona je poznata kao Sailor Mercury. Kao ratnica mislim ima moći vode, leda i snijega i znanja.
Haruka Tenoh je druga moja omiljena junakinja. Ona je mislim dobra, malo je ljuta, brižna, slatka, a neke djevojke nju misle da je kao muškarac ali ima ona kratku kosu plavušu. Ali nije ona kao muškarac, ona je djevojka. Ona je kao na ljubav interes sa Michiru Kaioh. Poznata je kao Sailor Uranus, kao ona ratnica moći neba i svijeta. Ja mislim da ona između 17-19 godina.
Michiru Kaioh je moja treća omiljena junakinja . Ona je dobra, pametna, obrazovna, malo mislim brižna, tiha i voli da svira violinu. Ona ima kovrdžavu kosu, ali boje smaragd-zelene. Ima plave oči iste kao Ami. Ona ima ljubav interes sa Haruka Tenoh. Ona ima između 17-18 godina. Poznata je kao ratnica Sailor Neptune, ratnica moći okeana i duboke vode, ali ima slične moći kao Sailor Mercury.
Rei Hino je četvrta moja omiljena junakinja, ona je dobra, malo stidjiva, obrazovna, brižna, malo luda. Ona živi u hramu Hikawa Shrine sa svojim djedom Mr-Hino ili Djed Hino. Poznata je kao Sailor Mars. Ona ima dugu ljubičastu kosu, ali joj se vidi da joj baš mislim crna. Ima ljubičaste oči. Ona je ratnica moći vatre, strasti i rata. Ona je kao isto pop idol, ali je otpjevala jednu pjesmu svoju Eien no Melody na engleskom" Eternal Melody na jednoj epizodi Sailor Moon R. 
Setsuna Meiou je moja peta omiljena junakinja, ona je pažljiva, dobra i obrazovna. Poznata je kao Sailor Pluto. Ona ima dugu kosu, sa tamno-zelene boje. Ona je ratnica moći smrti, vremena, uništenja, otvaranja. Kao što je ona maloj djevojčici Chibiusa dala njoj ključ za Chibiusu da može da putuje na prošlost od 30.vijeku.
Minako Aino je moja najdraža šesta omiljena junakinja. Ona je slatka, luda, pametna, obrazovna. Ona sanja da bude pop idol kao na manga, anime, i live action. Ima dugu kosu žute boje, i nosi mašnu na kosi. Ona je moći ljepote i svijetla i ljubavi. Poznata je kao Sailor Venus, prije je bila Sailor V. Ona je otpjevala svoju pjesmu " Route Venus " na epizodi 192 na audiciji. 
Makoto Kino je moja omiljena najdraža sedma junakinja. Ona je jaka, slatka, obrazovna i pametna. Ona je poznata kao Sailor Jupiter. Ona voli da kuha i da bude kuharica. I živi sama u stanu. Ona je moći munje, grmljavine i hrabrosti. Ona ima vezanu kosu sa smeđom bojom. I nosi zelene oči.
Hotaru Tomoe je moja omiljena osma junakinja. Ona je tiha, brižna, dobra i pametna djevojka. Ona je kao  mala djevojčica zbog ponovnog rođenja i odrastanja, ona je poznata kao zločinac Smrt Busters gdje radi njen otac Profesor Tomoe u Mugen Akademiji , kao Mistress 9. To je kao zločinac i žena koja je od Hotaru strane zle budućnosti.Ona se pojavila Mistress 9 u epizodi 123 kada je ukrala i uzela Chibiusa, Pure Heart Crystal. Da se pretvara na Mistress 9. Ona je poznata kao i Sailor Saturn. Ratnica moći smrti, uništenja i tišine kao ima iste moći, ali slične kao Sailor Pluto. Sailor Saturn se pojavila u epizodi 125 kada je prestala i nije željela da bude zlo i ona joj se razbila zvijezda kao simbol te Mugen Akademije i pojavio joj se simbol Saturna i nestala je. I onda je postala kao Sailor Saturn kao duh, jer zato što se ponovo rodila zbog zle strane i vratila je Chibiusa, Pure Heart Crystal.  I onda je spasila Chibiusa život i postala je ponovo živa.  
Usagi Tsukino je moja najdraža ali i deveta junakinja. Ona je luda, možda malo bezobrazna, ali i snažna. Ona je poznata kao Sailor Moon, i to glavna  i prva ratnica od ostalih Sailor Senshi. Ona mislim ima negdje oko 14-16 godina nije bitno. Ona je poznata i kao Princeza Serenity, ćerka Queen Serenity. Ima također i Silver Crystal koji je dobila od svoje majke Queen Serenity da s tim kristalom da spasi svijet, ali možda na seriji PGSM znam da je koristila kristal i Princess Sailor Moon da uništi i taj cijeli svijet. Ali naravno s tim je uspjela da spasi svijet o tome što želi da pokaže ljudima da ima svoju hrabrost i moć na sebi kao Sailor Moon, pametna i snažna djevojka ratnica. Ona je u prvoj sezoni imala Transformation Brooch koji je za transformaciju se prvi put i transformirala sa riječima: Moon Prism Power! Make Up!, zatim na drugoj sezoni  Sailor Moon R ( Romance) koristila je kada joj je bio uništen Transformation Brooch, on se promijenio i pretvorio na Crystal Star Brooch i transformirala se sa riječima: Moon Crystal Power! Make Up!, a na trećoj sezoni Sailor Moon S je koristila Cosmic Heart Compact, ali na toj sezoni da se prisjetimo je koristila i na  toj sezoni  i Holy Grail da se pretvori u Super Sailor Moon, ali nažalost bio je uništen u epizodi 125, dok je taj Holy Grail dala Mistress 9 koja je to htjela i naravno u četvrtoj sezoni Sailor Moon Super S je zajedno dobila sa Chibiusom Crisis Moon Compact, a Chibiusa je dobila Chibi Moon Compact da se pretvore na Super Sailor Moon i Super Sailor Chibi Moon i na zadnjoj sezoni je dobila Eternal Moon Article da se pretvori u Eternal Sailor Moon. Ima i te transformacije: Moon Prism Power ! Make Up!, Moon Crystal Power! Make Up!, Moon Cosmic Power! Make Up!, Crisis! Make Up!, Moon Crisis! Make Up! Moon Eternal! Make Up!  
Chibiusa Tsukino je meni jako i zadnja deseta najdraža i najslađa junakinja iz serije Sailor Moon. Ona je toliko slatka, ponekad šašava i smiješna, ali i zabavna. Ona je poznata kao i Sailor Chibi Moon 






Comments

Popular posts from this blog